23 mars 2015
17:30

Stora Tuna IK

Referat: Bullermyrens IK - Stora Tuna IK

Lite yngre motstånd i denna match jämfört med matchen mot Tunabro så därför lät vi de tre nya 00-spelarna vila. Även Stora Tuna kommer liksom Tunabro att spela division 3 11-manna med sitt lag.
Bullis började matchen piggt medan Tuna såg lite förskräckta ut och Bullis skapade snabbt två hörnor som Linus lyfte in bra och den andra landade på fötterna på Siem som kunde styra in 1-0. Sakta men säkert vågade Tuna-spelarna mer och mer, jobbade sig in i matchen och efter 10 minuter hade man tagit över det mesta av spelet. Bullis slarvade bort bollen allt som oftast medan Tuna spelade med tålamod och självförtroende.

Välfärtjänt men ganska turligt kunde Tuna kvittera till 1-1 sedan bollen med hjälp av vinden tog en underlig bana som Kim målet totalt missbedömde. 2-1 kom precis före paus sedan Bullis mittfält ramlat ner i knäet på sin egen backlinje och Tuna därför enkelt kunde ta hand om en andraboll och placera in den i bortre hörnet.

Halvtid och vi ledare var inte nöjda med den arbetsinsats eller rättare sagt brist på arbetsinsats som Bullis visade på planen. Även om passningarna inte sitter så måste man jobba för varandra som ett lag.

Andra halvlek började som den första slutade med ett spelövertag för Stora Tuna. Dock spelade Bullis ett stabilt försvarsspel och Tuna skapade inga direkta farligheter. Något ologiskt kom ändå 3-1 till Tuna efter att Joel varit först på bollen och blivit fälld utan åtgärd från domaren. Solklar frispark tyckte alla utom domaren. Surt sa räven och strax därefter var Ali på väg mot ett friläge när han blev fult kapad bakifrån med enbart frispark som följd. Borde ha varit minst ett gult kort också. Ali skadade sig i den situationen och hade spelat färdigt för dagen.

Det blev kanske tändvätska för Bullis som nu tog över spelet mer och mer samtidigt som Tuna tröttnade och ville slå vakt om ledningen. Matchens passning kom sedan från Gabbes känsliga fot och skar som en varm kniv genom smör fram till Jonathan som löst men välplacerat kunde rulla in 2-3. Bullis låg på för en kvittering, men skapade inget mer av värde och matchen slutade rättvist 3-2 till Stora Tuna.

Sammanfattningsvis en något sämre laginsats av Bullis än i matchen mot Tunabro i lördags. Bullis kan lära mycket av Tunas sätt att rulla boll även om Bullis hade ett rakare spel offensivt framförallt i slutet av matchen. Individuellt var höjpunkterna Gabbes målpassning till Jonathan, Siems snabbhet och Joels framstötar från mittbackspositionen i andra halvlek. I övrigt lyser det lite ringrost om spelarna och märks att man inte känner varandra riktigt ännu.

mån 21 apr 2014, 14:00 Stora Tuna IK - Bullermyrens IK U 3 - 1